2012. augusztus 1., szerda

CRAFT NOOK

A Pinterest térhódítása óta tátott szájjal bámulom azokat a zugokat (nook), szobákat, mi több, termeket, padlástereket, beépített szuteréneket, amelyeket külföldi amatőr vagy profi (alig van különbség a felszerelést elnézegetve) kézművesek rendeznek be maguknak valamilyen kedvelt hobbijuk műveléséhez.
Ezek gyakran multifunkciós terek, vagyis itt nem csak varrnak, kötnek, fonnak, hanem kábé mindent egyszerre, és olyan hobbikat is megismertem, amikről még nem is hallottam (de van olyan is, amiről nem is szeretnék, ilyen pl. a scrapbook).
Nem vagyok lakberendezős blogger, általában mindig ugyanazok tetszenek, a legegyszerűbb és legkevesebb színt felvonultató, természetes alapanyagokkal operáló terek. Ha mégis itt nagyon színes példákat osztok meg (ritkán teszek fel nem saját képeket, azt is csak akkor, ha van saját példám is az illusztráláshoz, mert Tumblr-os sem vagyok, jobban szeretem a saját tartalmat), az azért van, mert egy részlet, vagy a koncepció nagyon tetszik, a színkavalkád a legritkább esetben vonzó számomra.
Történt, hogy a gyerekeim nőttek, én egyre több szabadidővel rendelkeztem (mint mindenki, akinek van 2 gyereke, egy háztartása, és egy 8 órás munkahelye), a szobáim száma viszont változatlan maradt. Már eddig is minden tér multifunkciós volt, na most a gyerekszoba is kapott még egy megtisztelő feladatot: ott rendeztem be a DIY sarkomat. Nagyon jó megoldásnak bizonyult, szeretünk együtt lenni, a gyerek látja, mit csinálok, és kedvet is kap hozzá. Sikerült egy borús, esős napot kiválasztanom a fotózáshoz, a színeket hozzá lehet képzelni. Ez a sarok maga. Letakarva 2 varrógép látszik, azóta valami történt, mert egyszer csak beköltözött melléjük egy Interlock is...



Itt vannak az anyagok, kiegészítők és fonalak

Na még egy kép a fonalakról, ezek szín szerint vannak szétválogatva


 Egy közeli az asztalról és egy a hirdetőtábláról, vagy hogy hívják


Végül egy az egész zugról, kicsit távolabbról

Itt dolgozom.
Ó, és azóta bővültünk még egy rokkával is, majd legközelebb azt is mutatom.
Ezek pedig a külföldi példák, ezért vagy azért, de tetszenek. Vannak fokozhatatlanok.
Egy elképesztős:
Egy dizájneres (Anna Maria Horner designer varrós helye):

Egy északiasan minimálos:
Egy egyszerűségében, letisztultságában hozzám legközelebb álló, de ez inkább dolgozósarok:
És egy olyan, ami egyensúlyoz az amatőr és a profi határán, de amúgy amatőr, vagyis saját kedvtelésére "varrogat", apu meg segít neki lakberendezni. Hát nem rossz. Kicsit túl sok a fodor, asszem.

 A közös nevező nekem a rend és az átgondoltság. Erre törekszem, de nem így születtem, ezért sok meló van vele. Órákig állok egy darab izével a kezemben, és képtelen vagyok eldönteni, hogy melyik rendszerezési logika szerint tegyem ide vagy oda. Részemről erre a problémára egy üdvözítő megoldást találtam, és próbálok követni: a legkevesebb szükséges cucc legyen, de azok mindig legyenek látható helyen. Azta. Remélem nem leszek tanácsadó blogger.

6 megjegyzés:

  1. Tetszett a bejegyzésed, na, meg a zugod! :)

    VálaszTörlés
  2. Elfelejtettem megemlíteni még egy igen figyelemreméltó craftroomot...http://www.nobigdill.com/2011/08/great-reveal.html

    VálaszTörlés
  3. Ó, hát basszus, nagyon irigy vagyok :) ugyan én pontosan tudom, hogy fog kinézni a craft nook-om a fiam szobájában, de ahhoz, hogy meg is valósítsam, előbb el kell költöznie, az meg még huszon....év. De ebbe már beletörődtem. Viszont most beleültetted a bogarat a szemembe, hogy kéne addig is valami ficak.... Ejnye! :)

    VálaszTörlés
  4. Maczyka, szerintem te azóta már be is rendezted, mutiii :D A gyerekszobánk immár közösségi térré lényegült át, szóval válassz ki te is egy kölköt, és einstandold a szobáját! Viccen kívül, ez ház-/lakásbeosztás kérdése, lehet, hogy nálatok a konyha az, ahol le tudsz választani egy részt. Mondanám, hogy padlás, de amíg kicsik, olyan messzire nem futhatsz :D

    VálaszTörlés
  5. Á, dehogy. Viszont rájöttem, hogy nekem amúgy is kb egy helyen vannak a molyolós cuccaim - leszámítva a fonalakat, mert azok egy nagy ikeás dobozban laknak az emeleten -, itt a nappaliban, egy szekrénykében-fiókokban, és úgyis éppen azt a részt kezdtem újrarendezni, mert kb. azóta úgy áll, amióta beköltöztünk, és hát egy csomó felesleges, meg nem odavaló dolog van ott a polcokon, úgyhogy ott lesz egy provizórikus craft nook, asszem, max nem lesz olyan látványos, meg a varrógépet el kell majd pakolászni, meg ilyesmik. De szépen betárolózom a polcokat, meg rendszerezem a cuccot, és akkor már majdnem :))))

    VálaszTörlés

Hozzászólásodat ellenőrzés előzi meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...