2011. július 30., szombat

Gorilla crochet

A motivációm az volt, hogy minél kevesebb munkával tudjak jó nagy cuccot horgolni. Mit csinál ilyenkor az egyszeri horgoló? Keresi a kiutat. Nem lehetne mondjuk 6-os tűvel horgolni azt., amihez elvileg 3,5-eset kéne használni...? Vagy mi lenne, ha iszonyú szellős lenne a minta, amit csinálnék? Vagy... Egyszerűen be kéne szerezni egy brutális méretű horgolótűt és egy brutálisan vastag fonalat, és abból okoskodni. Ekkor már közel jártam a megoldáshoz.
Forget 3 mm...

20 mm is the new 3 mm!!!

Találtam az Etsy-n remek szőnyegeket, amiket újrahasznosított tísörtökből készítettek (pólóanyagból "valamit" készíteni - erről volt már szó a blogon is), és úgy gondoltam, hogy miután felfogom a körré szaporítás bonyolult matematikai képességeket igénylő feladatát, EZ lesz az én következő projektem. Jól néz ki, és használni is lehet valamire (nem csípem a "díszeket").
Mikor értekeztem erről a témáról néhány baráttal, egyből az ugrott be mindenkinek, hogy az  ő nagymamájuk tejeszacskóból horgolt lábtörlőt. Néztem, hogy csillagom, ugyan, oké, hogy riszájkling, de azért manapság már természetes anyagokból dolgozunk. Hát francot. Az Etsy-n lehet felspulnizott nájlonzacsit kapni! Persze mi is készíthetünk ilyen csíkokat turkálós ruhákból, bár bevallom, engem jobban vonz a gondolat, hogy szintén ugyaninnen rendeljek mások által felcsíkozott anyagot..

Egyszóval, a kocka el van vetve: bevállaltam egy giga-horgolótűt.
Aztán amikor megkaptam és kibontottam, többünkből előtört a röhögés (volt eszem társaságban kinyitni), és elkezdtek gyanúsítani, hogy ugyan mi célból rendelek ilyen bikavastagságú horgolótűket. Bevallom, én is kicsit megijedtem tőle... Alszom rá egyet, mert nincsenek finom nőies kis kacsóim, de még az én kezemben is úgy nézett ki, mint egy bazi nagy váltóbot. Hogy lesz ebből horgolás...?!

3 megjegyzés:

  1. Nem semmi ez a tű! Majd muti készül belőle!

    Pont ugyanilyen jóképű gorillánk van nekünk is :)

    VálaszTörlés
  2. Hűha, elhiszem, hogy megijedtél a tűtől! Én a 15-östől is megijedtem, de tegnap barátkoztunk. Szivesebben horgolnék én is az etsy-s összeállításodből, de így is lett egy edényalátétem a szétszabdalt pólóból. Lesem a következő áldozatot :-DDDD

    VálaszTörlés
  3. Viki, egyelőre döbbentem nézek a tűre mindig, amikor elmegyek mellette, még nem dolgoztam vele... Nem merek!
    Carrie, ugye milyen helyre is spulni? De bármilyen jó áron van, a szállítási költség elég magas.

    VálaszTörlés

Hozzászólásodat ellenőrzés előzi meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...