2011. július 28., csütörtök

Kapolcs 2. - art

Az előző bejegyzés tartalmazott pár keresetlen benyomást a kapolcsi rendezvényről. Ezúttal is szubjektív beszámoló lesz, csak kicsit a művészes oldalról megközelítve. Nem is említem a rengeteg gagyit, amit kirakodtak, de úgy kell annak, aki csak erre tud koncentrálni. Én csak 1 ajándékot vettem a lánynak, egy 100 Ft-os rózsaszín gyöngyfüzért, a csökkent munkaképességűek portékáinak a sátrában, nem hogy megérte, de igaziból letisztultságával elöl járt a kínálatban ízlés szempontjából. Nem mondom, hogy nem tudtam volna még vásárolni, de amit érdemes volt, azt múlt évben már megvettem, így kizárólag az élményekre koncentrálhattam.
Magamnak a Király udvarban, a Bookself könyvesudvarában vettem még 2 ponyvát a ponyva alól, ott jólesett. A bookself megint kitett magáért, ami a kultúrát illeti. Beszervezte a Magyar Írószövetséget az udvarba, sok értékes irodalmi beszélgetést hallottunk (még tart a hét, szóval még sok jóra lehet számítani).
Nagyon számítottam Benkő Zsoltra, aki lenyűgöző előadásmódjával ebben az évben is rengeteg embert vonzott az udvarba. Na most tudni, kell, hogy Zsolt kizárólag blues zenét játszik, és csakis élőben. Ahogy ő is mondta, "Kedves gyerekek, a következő szám a szerelemről és a halálról szól..." Fantasztikus, szórakoztató, már csak miatta is megérte:


Fáradhatatlanul nyomta, egész nap, egész este. Videot is készítettem, még meg is vágtam, de az a nyomi ... nem tudja feltölteni a Vimeo-ra, merthogy túl nagy, hm, még próbálkozom...
Más művészi élményem is volt, ami egy kis gyaloglással kezdődött, és egy mezőn ért véget, ahol tehetséges fiatalok alkottak lenyűgöző dolgokat, a rendezvény neve Hello Wood volt.
Egyébként micsoda véletlen: a szállásunk pont egy olyan domboldalban volt, ahonnan kitűnő kilátás nyílt a Hello Wood installációkra.
Én is lőttem pá képet (pont a főműről, a csigáról, ami az ezévi rendezvény jelképe volt, nem sikerült sajnos, de szerencsére a srácok készítettek videot)).

A hullámzós léces cuccban a másodunokatesóm is részt vett.
Mondom, betenném azt a videot is, amit Zsolt és éneklős-harmonikázós barátja session-jéről készítettem, de ez egyelőre meghaladja a képességeimet. 1 nappal korábban jöttem haza, de a sátorozásra büszke vagyok: igaziból ez egy szuper dolog, de ti ne novemberben próbáljátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásodat ellenőrzés előzi meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...