2012. július 24., kedd

MONKEY SEE, MONKEY DO

Kaptam egy bizonyítványt, mert elhatároztam, hogy megtanulok varrni, különös tekintettel a babakészítésre. Íme, a bizonyíték (amúgy Ecserin vettem, de ez nyolcvanas évek duma, szóval neten vásároltam :D) az elhatározást tanulás követte, majd 1 évre rá egy OKJ-s bizonyítvány, "Textiltermék-összeállító" és "Textiljáték készítő" minősítéssel:

Remélem senki nem gondolta, hogy PS nélküli képet fogok feltenni magamról!
Az év során sok játékot készítettem, és talán ezután még többet fogok, saját minta alapján.
Készült egy vizsgamű is, egy "Zoknimajom" (sock monkey), amelynek alapját egy nyilvánosan elérhető, ingyenes minta képezte, ezt alakítottam kicsit át.
Régi kedves emlékeim kötnek a zoknimajmokhoz, például egyik első babahordozóm (Mei Tai), amit drága barátnőmtől, Edittől kaptam ajándékba, amikor Kamcsi még kicsi volt (tegnap, szoktuk erre mondani, amikor Kamcsi azt mondja: "amikor kicsi voltam..."). Most (és mindörökké) Lexi barátnőméket szolgálja.


Régóta őriztem egy ilyen majmos anyagot, amit szintén Edittől kaptam, most meg ennek az egyik vizsgaművemhez készült belőle szoknya (hátul nyílással, a majom farkának).
A szabásminta alapja, az ötlet, és a megvalósítás sok-sok lépéséhez az ötletek innen származnak.
Az én Zoknimajmom gyapjúfilc kezeket, lábakat és arcot kapott, gyapjúval van tömve, a szoknyája is zoknimajmos, horgolt sapkája és sála van.
Egyébként bár varrtam sok állatot és egyéb figurát, a legszívesebben babát készítek, majd ezekről is írok.

1 megjegyzés:

Hozzászólásodat ellenőrzés előzi meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...