2010. október 23., szombat

Terroristabusz

Vannak dolgok, amik üldöznek minket, mert meg akarnak győzni valamiről.Vagy majd a pszichológusunk megmondja, miért. Lényeg, hogy régóta csöpögő nyállal szemlélem a régi VW Transporter-eket és elképzelem, hogy "egyszer, majd ha öreg leszek, veszek két kereket, kocsit eszkábálok rá, mások levetett holmiját gyűűűjtöm." Nem, igaziból ezt nem én mondtam, hanem a Bikinis Nagy Feró, még az ölelkezős-mentoros előtti alter időkből, csak most éjjel van és minden hülyeség az eszembe jut.
Szóval azt képzelem el, hogy nekem lesz egyszer egy ilyen kisbuszom, függöny lesz az ablakán, és a gyerekeinkkel ha megállunk egy kempingben, ebben alszunk. Egy rendes hippiálomhoz hozzátartozik még valamilyen háziállat is, én ezt most kihagynám.
Az utóbbi pár hónapban lépten-nyomon a látókörömbe nyomakodik ez a busz: először Kapolcson támadott meg, mégpedig egy tökéletesen, ízlésesen és korhűen kivitelezett példány:


Imádnivaló... Aztán moziba menet bementem ajándékot vásárolni egy konyhafelszerelés boltba, hát mi jön velem szembe? Egy VW Transporteres ajándéktasak. Mevettem, egyet magamnak, egyet Maricának, akire lehet számítani ilyen hippis dolgokban, régebben bejárta az USA életveszélyesen vadregényes tájait, és ő is megőrülne egy ilyenért. El is küldtem neki egy csomaggal, és én hülye, beletettem egy post-it-et, hogy MEGLEPETÉS!. Erre mondja másnap, hogy Robi kereste, mit küldtem, mert csak egy cetlit talált. Mondom, ez nem lehet, hát elküldtem... Aztán kiderült, hogy Robi nem tudta értékelni a fantasztikus ajándékomat, az ajándéktasakot magát, és kereste az ajándékot benne.
Nem telt el sok idő, Pécsre vetett a jó sorsom, ahol a Nemzetközi Babahordozó Hét alkalmából én is előadó voltam, pelenka témában (kinek mi jut, ugye). De délutánig volt egy kis idő, ezért városnéztem kicsit. Innen is üzenem, hogy nem vette el a kedvemet a csodálatos Pécstől a permanensen és elképesztő mennyiségben ömlő eső, mert csak akkor kerestem volna fedezéket, ha nem csak térdemig lett volna vizes a farmerom, hanem mondjuk derékig. Na milyen rendezvény volt Pécs főterén? Veterán autó kiállítás, első helyen egy VW Transporterrel. Kattintgattam:
Aki még nincs meggyőzve, annak elmesélném a továbbiakban, hogy nemrég esküvőre voltam hivatalos egy gyönyörű helyre, Fertőrákosra. Ugye nem kell részleteznem, hogy milyen márka találkozóját tartották a Fertő-tavi hajókirándulásunk osztrák megállóhelyén?

De a kaput végleg az tette be, hogy hazaértünk, és a kicsi, eldugott zsákutcánkba befelé jövet egy gyönyörű, sárga-fehér-krómos Transporter állt és nézett rám...
Végül csak úgy, gyönyörködésképpen itt lehet nézelődni, itt meg bizonyára hasznos ismereteket szerezni arról ,miként is juthat ilyen élményekhez az ember.

Szóval értem én Uram, mit akarsz mondani, de nem tudnál egy kis pénzt is küldeni hozzá...?

4 megjegyzés:

  1. ráadásul jól is állna Neked, ha lehet ilyen mondani egy járgány-ember kapcsolatra :)

    VálaszTörlés
  2. Aztaaaa az a Groovy-s!!! Valakinek nincs egy ilyen roncs hátul az udvarán?? mi felújítanánk szépen igazáááán!!!

    VálaszTörlés
  3. Ja azóta itt figyel ám a kis ajándéktasak :) Robi azt hitte kifelejtetted belőle az ajándékot :D Ha tudná miért dobog a szívem :)

    VálaszTörlés
  4. Én ilyennel nyomom!!! Egy újabb típussal, bár az is van vagy 20éves :D
    Éljen a VW_ kisbusz!!! Éjlenek a pasik, akik még ilenekkel utaztatják a nőjüket ;)

    VálaszTörlés

Hozzászólásodat ellenőrzés előzi meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...