2010. október 20., szerda

POäNG

Szerintem még a kínaiak is ismerik svéd testvéreink egyik legnépszerűbb termékét, a Pöang fotelt.
Az ember is rimánkodott egy időben, hogy kell neki egy ilyen, de hát ha minden kívánsága ilyen könnyen valóra válna, könnyen önértékelési válságba sodródhatna, mint egy megasztáros, akit felemeltek majd eldobtak, mint egy forró sültkrumplit.  A pszichiáter meg drága, úgyhogy inkább csak kis lépésekben haladva váltjuk valóra álmainkat.
Az ember különben is ellustul egy Pöang fotelben, ring, ring, aztán egyszer csak elalszik, hát kell ez nekünk?
Szóval nem ruháztunk be a svéd csodára
Találunk azonban igen kreatív megoldásokat Poäng-témában. Pl. az Ikeahekker bolgon egy felfázásra hajlamos versenyző fűthetővé tette eleve bőrös Poäng-ját. Hm, modoros kicsit, nem?
De mi nem mentünk ilyen messzire, csak nyáron a Kapolcs közelében található lomispiacra. Hát ki gondolta volna, hogy 1.500 Ft-ért egy szinte új gyerekméretű Poäng-ot sodor elénk a szél? Még azon melegében hasznosítottuk a cuccot, a kapolcsi vásáron rengeteg gyerek vívott érte közelharcot, hogy beleülhessen.
De ahogy ebben a cikkben is írják: "The children's version of the Poang Chair from IKEA is popular piece, but the natural cotton cover is a bit ho-hum". És bár a miénk naturálisan kék volt, mégis úgy éreztem, megérdemelne egy kis optikai tuningot. Ezért petrolszínű lett, de ezek után alig merem megmutatni...

Tudom, születtek még szebb megoldások is ennél, pl. ez itt:
Vagy ez:
Végül mindenki jól járt: Kamilla, mert lett egy saját fotele, a férj, mert bekerült egy Poäng a háztartásba, és én, mert akkora Poäng került be a háztartásba, hogy nekünk nem kellett kiköltözni miatta.

1 megjegyzés:

  1. nahát, micsoda huzatok! nagyon jók! nekünk is gyerekpoang van, de férj még simán belefér...

    VálaszTörlés

Hozzászólásodat ellenőrzés előzi meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...