2010. október 30., szombat

Hull a fáról a levél...

... úgyis elkaplak egér - jut eszébe mindenkinek, aki minimum a hetvenes években született. Ezen kívül eszembe jut az is, hogy nagyon szeretem az őszt, de ez már az első bejegyzés óta ismert dolog. Az ősz számomra egyáltalán nem az elmúlás, hanem a kezdet, az inspiráció, a megnyugvás.
Hallgassuk meg erről a zseniket (nekem Ágnes is az...):



Szóval az ősz - talán a látszat ellenére - nem Prozacos, érfelvágós hangulat nekem, hanem a legszebb, "legmelegebb" évszak, az összes színével és illatával együtt. Gyerekkoromban ősszel, esős időben mindig  bezárkóztam a szobámba és elővettem a régi játékaimat, vagy olvastam. Most az olvasás mellett az írás a játékom.
Nehezen billenek ki ebből a hangulatból, de tulajdonképpen azzal akartam elbüszkélkedni, hogy megint találtam egy olyan pofonegyszerű, de rendkívül mutatós kreatívkodást, amit még én is meg tudok csinálni.
Itt találtam, és meg is valósítottuk, nagy meglepetésemre (egy jó tanács: NE a jénait használjátok gyertyaolvasztásra, mert utána nem fog ízleni a rakott krumpli!). Röviden: gyűjtsetek szép állapotú lehullott leveleket. Olvasszatok fel egy gyertyát mondjuk egy vízzel teli lábasba állított konzervdobozban. A leveleket mártsátok bele a cuccba, utána fektessétek ki megszilárdulni mondjuk újságpapírra. Még egy jó tanács: egy réteg elég. Én sosem hiszek a recepteknek, ezért kétszer mártottam bele a leveleket, aminek következményeképp a művek hasonlítottak a rendkívül tehetséges Paris Hilton rendkívül hiánypótló House of wax című filmjének szereplőire a film közepe és vége felé (ja és a gyerekek ne kattintsanak rá a linkre, mert a rossz ízlés fertőző).
No, ez sikerült:



5 megjegyzés:

  1. Ez a levélviaszozás nagyon jó ötlet! Egyszerű de nagyszerű. Jól mutatnak.

    VálaszTörlés
  2. Ezt nézd, Orsi:
    www.dosfamily.com

    VálaszTörlés
  3. Söt még ez is tökjó:
    www.stickkontakt.blogspot.com
    :)

    VálaszTörlés
  4. annyira bírom, hogy a kézügyességed megegyezik az enyémmel, így ha akarom sikerélményem is lehet:)

    le vagy maradva.. tél van:)

    VálaszTörlés
  5. vááá, miért csak most olvasom ezt :( Annyira szép leveleket gyűjtöttünk ősszel, de a préselésnél is eltűnt a színe, egy csomó meg simán összeszáradt :(((( Na, majd jövőre már tudni fogom :))))

    VálaszTörlés

Hozzászólásodat ellenőrzés előzi meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...