2012. február 15., szerda

Gyermekjátékok - a rendcsinálós

Kamcsi állandóan rendezkedik. Szétszed, összerak, most már általában a felnőttek által is tolerált helyre rakja vissza  dolgokat. Néha azonban elgondolkodom, milyen rendszer szerint alakítja a "rendet". Aztán rájöttem: ő Ursus Wehrli, a svájci rendrakóművész a  magyar kislányban...
Ursust zavarja az összevisszaság, és szépen helyre rakja, ami szerinte nem ott van. Hetedikben emlékszem, álltam a táblánál, és feleltem fizikaórán, az volt a kérdés, hogy miben különbözik a rend a rendetlenségtől. Állatira izzadtam, mondtam valami egetverő hülyeséget, és hármast kaptam, pedig nem is tudtam a helyes választ: a rend csak egyféleképpen valósulhat meg, a rendetlenség meg rengetegféleképpen. Azóta is sokat gondolkodtam ezen, hogy ez a való életben is így van-e.
A jelek szerint Ursus is így gondolkodik, mindent szépen felsorakoztat, a levesben a betűtésztát, az égen a csillagokat. Az isteni rendet átalakítja emberi renddé. Az az ijesztő, hogy néha gondolatban én is így teszek, Kamcsi meg meg is valósítja ezt.
Ursus egyik rendrakása, a többit a jelzett linkeken lehet megtalálni:
Ursus TED-es előadása:


Kamcsi még nem tud angolul, de mondjuk Ursus se olyan penge, szóval Kamcsi csak később fog erről előadást tartani:
Lehet, hogy művész lesz?! Teszek félre egy kis pénzt...

UPDATE: de most komolyan, ez nooormális? :) Narancssárga kanapén narancssárga  tányéron mandarinhéj-installáció??

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásodat ellenőrzés előzi meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...